Enllaç 1: (actualitat)

Enllaç 2: (curiositats)

Enllaç 3: (familia)

Enllaç 4: (Informa)

 

 

 

Definicio

Alimentacio

Respiracio

Parts del cos

Reproduccio

Sons

Habitat

Curiositats

 

 

 

Definició: Els dofins són uns mamífers aquàtics que juntament amb les balenes i les marsopes reben el nom comú de cetacis. Els cetacis són els mamífers que millor s'han adaptat a la vida aquàtica.

Alimentació: Els dofins mengen en un dia una quantitat d'aliment equivalent a un terç del seu pes. S'alimenten bàsicament de peixos i calamars que agafen amb les seves dents còniques i esmolades.

Respiració: els dofins respiren per un únic orifici situat al cap (espiracle) i han de sortir a la superfície  aproximadament cada dos minuts per agafar aire i tornar a submergir-se. Tenen els pulmons adaptats als canvis de pressió i poden baixar profunditats de més de 300 m.

Parts del cos: L'aleta horitzontal de la cua, es mou en sentit vertical i permet la propulsió de l'animal i, les aletes situades al costat del cos actuen d'estabilitzadors. Poden anar a uns 30 km/h i, fins i tot, arribar als 40 km/h.

Reproducció: el dofí mular femella arriba a la maduresa sexual entre els 5 i 12 anys i  el mascle entre els 9 i 13 anys. La primavera és l'època de zel, i al cap de 11 o 12 mesos de gestació la femella pareix una sola cria que és capaç de nedar i respirar al cap de pocs minuts d'haver nascut.

Sons: Els dofins emeten contínuament sons similars a un xiulet que generen des d'un mecanisme situat sota l'espiracle que funciona com un sonar, és a dir, és un sistema per eco col·locar els objectes.

Hàbitat: Es pot trobar per l'Estret de Gibraltar, per la costa catalana i per El Garraf. En general, es veu en el mar Mediterrani i en la mar Roja.

 

Curiositats: Els dofins han demostrat que són capaços d'aprendre i realitzar tasques força complexes, de comunicar-se entre ells i de vocalitzar sons semblants a les paraules. Alguns investigadors creuen que els dofins podrien aprendre un llenguatge i comunicar-se amb els éssers humans.

 

Creada per: Sandra Jiménez

sandra.jimenez.barrilado@gmail.com